Početna konferencija: I ja sam uz tebe

Dana 18. rujna započela je javna faza kampanje „I ja sam uz tebe“, za koju je Udruga dobila poticaj od Erste banke. Predsjednica Dijana Telebar i članica Upravnog odbora Magdalena Hrženjak educirale su se u sklopu programa Ostavi dobar trag i usvojile vrijedna znanja i financijski poticaj za pokretanje kampanje.  

Kampanja „I ja sam uz tebe“ je pokrenuta, a ona ima za cilj potaknuti društvo da prepozna izazove s kojima se svakodnevno suočavaju djeca s teškoćama u razvoju (djeca s TUR), ali i njihove mogućnosti i talente. Cilj nam je osigurati posebno prilagođen prostor SENcastle (senzorni dvorac) koji će omogućiti djeci s teškoćama u razvoju da se razvijaju skladu sa svojim mogućnostima. Za opremanje i održavanje SENcastle-a (senzornog dvorca) potreban nam je iznos od 8000 eura. Senzorni dvorac će biti nadopuna našem radu – pružanju tretmana od strane stručnjaka za djecu s TUR koji financijski podržavaju Grad Varaždin, tvrtka Colas d.d. Hrvatska, tvrtka Knauf Insulation d.o.o. te ostali dobročinitelji kojima od srca zahvaljujemo!

Na početnoj konferenciji, uz brojne roditelje, okupili su se rehabilitatori i volonteri te predstavnica Grada Varaždina, zamjenica pročelnice – voditeljica Odsjeka za civilno društvo, mlade i socijalnu skrb Andreja Bobek, predstavnica tvrtke E-Glas Mateja Vukašinec, specijalistica za asistivnu tehnologiju i senzornu integraciju. Sve prisutne na početku je pozdravila predsjednica Dijana Telebar  i obratila se prigodnim riječima. Predstavnica tvrtke E-Glas Mateja Vukašinec, koja je ujedno i edukacijski rehabilitator te pedagog senzorne integracije, predstavila je prisutnima SEN-castle (senzorni dvorac).

Edukacijska rehabilitatorica i pedagog senzorne integracije Valentina Nedeljko istaknula je važnost ovakvog vida tehnološke inovacije za napredak djece s teškoćama u razvoju: „Senzorni dvorac dodatno će obogatiti naše radionice. Od posebnog značaja bit će za brojnu djecu s teškoćama samoregulacije, koja će umirivanjem u senzornom dvorcu biti spremnija za učenje. Posebnost je senzornog dvorca u prilagodbi senzornog unosa, što je posebno važno za djecu s teškoćama senzorne integracije jer će tako dobiti priliku za kontroliranjem razine senzornog unosa koja im je potrebna. Uz dodatan sadržaj koji nudi senzorni dvorac, naša djeca će imati prilike razvijati svoje kognitivne vještine i pripremiti se za zadatke koji ih čekaju u školi ili vrtiću, razvijati svoje socijalizacijske i komunikacijske vještine – vježbati komunicirati sa svojim vršnjacima – izražavati svoje misli, želje i osjećaje. Važno je još napomenuti kako je rano razdoblje (do polaska u školu), najvažniji period za razvoj dječjeg mozga. U tom periodu dijete ima najviše potencijala za učenje.“

Koliko su važni tretmani koje zahvaljujući Udruzi i ostalim dobročiniteljima dobivaju djeca s teškoćama u razvoju istaknula je Martina Tomiša, majka djevojčice s teškoćama u razvoju.

Zato pozivamo sve koji mogu i žele da nam se pridruže u ostvarivanju ove misije. Zajedno možemo graditi dvorac, ali ne od kamenja i cigle, već od dječjih želja i snova.

Svaka donacija, pa i ona najmanja, jako je bitna. Zato budi i Ti uz nas! 

Donirati se može putem QR koda ili uplatom na poslovni račun Udruge koji je otvoren isključivo za nabavu senzornog dvorca pri Erste&Steiermärkische Bank d.d. IBAN: HR4924020061500142946.

Hvala od srca svima koji ste uz nas!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)