I ja sam uz tebe

Udruga savjetovalište “Uz tebe sam” ponosno najavljuje početak kampanje simboličnog naziva “I ja sam uz tebe”, kojom se nastoji istaknuti potreba i potaknuti cijela zajednica na iskazivanje podrške djeci s teškoćama u razvoju. Kampanjom se nastoje prikupiti sredstva za nabavku SENcastle-a (senzornog dvoraca) za djecu s teškoćama u razvoju. Ova inicijativa ima za cilj osigurati prostor u kojem će djeca s različitim razvojnim poteškoćama moći razvijati svoje vještine, uz stručnu podršku i prilagođene sadržaje, ali i potaknuti zajednicu na toleranciju različitosti.

Što je SENcastle (senzorni dvorac) i zašto je važan?

SENcastle je posebno osmišljen prostor koji pruža senzorni unos za 5 osjetilnih sustava. Omogućava djeci s teškoćama u razvoju individualno prilagođen senzorni unos, razvoj motoričkih i socio-emocionalnih vještina te služi kao mjesto za poticanje bolje pažnje i koncentracije.

Ciljevi kampanje “I ja sam uz tebe”

Kampanja “I ja sam uz tebe” ima za cilj prikupiti 8.000,00 eura koje su potrebne za opremanje i održavanje senzornog dvorca u našoj zajednici. Ovom inovativnom tehnologijom bili bismo jedina udruga na području Sjeverne Hrvatske koja pruža ovakav vid tretmana za djecu s teškoćama u razvoju. Ovo je važan korak ka stvaranju inkluzivnog okruženja u kojem će sva djeca imati priliku za razvoj i rast, bez obzira na njihove specifične potrebe. Cilj ove kampanje nije samo prikupljanje financijskih sredstava već ćemo nastojati potaknuti društvo da prepozna i razumije specifične izazove s kojima se ova djeca suočavaju, ali i njihove mogućnosti i talente.

Važnost osvješćivanja javnosti

Razumijevanje i podrška zajednice ključni su za stvaranje inkluzivnog društva u kojem svako dijete ima priliku razvijati svoje sposobnosti. Kroz edukativne aktivnosti, medijske kampanje i suradnju s lokalnim organizacijama, kampanja “I ja sam uz tebe” teži razbijanju predrasuda te promicanju jednakosti i podrške za djecu s teškoćama u razvoju. Na taj način, želimo osigurati da se svako dijete, bez obzira na poteškoće, osjeća prihvaćeno i podržano.

Kako možete pomoći?

Za nabavu senzornog dvorca potrebno nam je 8000,00 eura. Svaka donacija je jako važna, a za tvoju donaciju od 15 eura izradit ćemo jednu stepenicu na koju ćemo upisati tvoje ime kao mali znak zahvale. Zajedno možemo izgraditi dvorac, ne od cigle i kamenja, nego od dječjih želja i snova!  Budi i ti dio naše bajke koju želimo pretvoriti u stvarnost!

Donirati se može putem QR koda  ili uplatom na poslovni račun Udruge koji je otvoren isključivo za nabavu senzornog dvorca kod Erste&Steiermärkische Bank d.d.

IBAN: HR4924020061500142946.

Hvala od srca!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)